Foto: TT

Bråk ska ha uppstått efter MFF-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheter ska ha uppstått efter matchen mellan MFF och AIK på måndagskvällen, och nu uppmanar MFF Support alla som var på Ståplatstorget att skicka in vittnesmål om övervåld från polisen till föreningen.

– Vi vet att det var någon form av oroligheter efter matchen, men vi behöver först höra med de poliser som var på plats för att ta reda på exakt vad som hänt. I det här fallet kan det bli anmälningar mot polisen, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Under förmiddagen skrev MFF Support en uppmaning på sociala medier, om att alla som var närvarande på Ståplatstorget och som bevittnade övervåld från polisen ska skicka in bilder, texter och videoklipp. SVT Nyheter Skåne har varit i kontakt med föreningens ordförande Thelma Ernst, men hon vill ännu inte kommentera uppmaningen förrän de har fått en klarare bild av händelsen.

Malmö

– Vi har fortfarande inte fått in anmälan mot polisen, säger Ewa-Gun Westford.

SVT Nyheter Skåne har varit i kontakt med MFF som inte vill kommentera händelsen i nuläget. Säkerhetsansvarige Peter Narbe har inte gått att nå.

– Vi har kommit överens om ett möte med MFF för att utreda vad som har hänt. Vi vet inte vad det är som har startat det här, vi vet att vi har gjort en kontroll av en individ innan den här händelsen. Vår uppfattning är att det var ett internt bråk mellan två i MFF-klacken, säger Ewa-Gun Westford.

Det var det som gjorde att ni ingrep?

– Vi vet fortfarande inte exakt vad som hänt, vi får avvakta, säger Ewa-Gun Westford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malmö

Mer i ämnet