Räddningstjänsten bekämpade under lördagskvällen branden på åttonde våningen i Arlöv. Foto: Mikael Nilsson

Brand i lägenhet i åttavåningshus i Arlöv

Publicerad

En kraftig brand bröt under lördagskvällen ut i en lägenhet i ett åttavåningshus i Arlöv, utanför Malmö. Boende i fastigheten evakuerades och tre personer fick hjälp av ambulanspersonal.

Branden började i en lägenhet högst upp i huset, sent på lördagskvällen. Strax före klockan 22.30 hade räddningstjänsten kommit fram till den aktuella adressen i Arlöv, och kunde då konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

– Vi har fyra stationer på plats, plus yttre befäl, sade Fredrik Kvant, styrkeledare vid Räddningstjänsten Syd, vid 23-tiden, och tillade:

– Den här lägenheten ligger på åttonde våningen, överst i fastigheten.

Inga uppgifter om skadade

Polisen skriver på sin hemsida att det i ett tidigt skede funnits uppgifter om att branden spridit sig upp till vindsutrymmet. De skriver vidare att två personer fått hjälp av ambulanssjukvård på platsen.

Även en tredje person undersöktes på platsen av ambulanspersonal.

– De här personerna har utsatts för brandrök i första hand, säger Patric Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Ett antal personer evakuerades från fastigheten. Vid 00.30-tiden konstaterade räddningstjänsten att situationen var helt under kontroll.

– Branden i lägenheten är släckt och vi börjar avveckla på platsen, säger Patric Nilsson.

Han berättar vidare att man lyckats begränsa själva branden till just en lägenhet, men att flera andra lägenheter och trapphuset i fastigheten har rökskadats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer