Foto: Anders Magnusson

Brand i lastbil spred sig till byggnad

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan tolv på onsdagen började en lastbil med släp brinna på Järnvägsgatan i Staffanstorp. Branden spred sig senare till en byggnad. I lastbilen tror sig räddningstjänsten ha hittat ett kärl med brandfarlig vätska.

Branden ledde till kraftig rökutveckling och många i området kring Järnvägsgatan i Staffanstorp larmade räddningstjänsten. Det var kring lunchtid som en lastbil började brinna och elden spred sig till en intilliggande byggnad med gym och blomsterbutik.

– Vi har lyckats dämpa branden, men vi hittade plastfat med brandfarlig vätska på trailerflaket. Så nu riktar vi in oss på att kyla faten för att undvika utsläpp och eventuell antändning, säger Gustav Sandell, inre befäl på räddningstjänsten.

Vad kärlen innehåller är oklart i nuläget men de är brandfarliga och därför har räddningstjänsten spärrat av delar av området. Under dagen kommer brandmännen att fortsätta kyla av kärlen.

Enligt Gustav Sandell finns det ingen fara för allmänheten. Byggnaden har bara skadats vid takfoten och inga personskador finns rapporterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.