Räddningstjänst på plats vid det radhus i Malmö där en brand bröt ut på söndagskvällen Foto: Mikael Nilsson

Brand i radhus i Malmö – äldre par till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna har fått föras till sjukhus efter en brand i ett radhus på Segevång i Malmö, sent på söndagskvällen. Enligt polisen rör det sig om ett äldre par, och mannen har ådragit sig allvarliga skador.

Det var strax före klockan 23 på söndagskvällen som larmet kom om en brand i ett radhus i Malmö. När polis och räddningstjänst kom till platsen konstaterades att brann på första våning och att huset var rökfyllt.

”Branden är nu släckt”, skrev polisen på sin hemsida vid klockan 23.19.

Initialt meddelade polisen även att ”inga personer ska ha kommit till skada”. SOS Alarm uppger dock för SVT Nyheter att två personer förts med ambulans till sjukhus.

Två personer till sjukhus

Polisen region syd bekräftade sedan dessa uppgifter och uppger nu att två personer, ett äldre par som bor i det branddrabbade radhuset, ådragit sig skador. Mannen är enligt polisen allvarligt skadad, kvinnans skador bedöms som lindrigare.

Polisen har i nuläget ingen uppfattning om vilken typ av skador det rör sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.