Flera räddningsstationer är på plats. Foto: Mikael Nilsson

Brand i radhus utanför Höör

Uppdaterad
Publicerad

Ett radhus på Ludvigsborg utanför Höör förstördes i eftermiddags av en brand. Flera räddningstationer arbetade med att släcka den kraftiga branden.

Larmet om branden kom in vid klockan 13 på fredagseftermiddagen. Enligt SVT:s reporter som på plats deltog flera räddningsstationer från mellanskåne i släckningsarbetet.

– Branden har brutit genom takkonstruktionen och delar av taket har rasat in, rapporterade Mikael Nilsson, reporter på plats.

Gert Ehlke som är insatsledare på Räddningstjänsten Hörby bekräftar att det är stor skada på huset. Branden har gått genom taket och det är både rök- och vattenskador.

– Branden startade ute på terrassen och orsakades av en gasolbrännare. Huset står ju kvar men det är helt obeboeligt för en lång tid framåt.

Branden är nu släckt men räddningstjänsten finns kvar på platsen för eftersläckningsarbete. Polisen som också var närvarande vid branden under eftermiddagen, uppger att ingen person skadats och att det saknas misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.