Detta är tredje gången på lika många dygn som en brand utbrutit vid samma plats i Vellinge. Foto: Mikael Nilsson

Brand i Vellinge för tredje natten i rad

Natten mot fredag brann det återigen i centrala Vellinge, i samma område där bränder härjat även de två senaste nätterna. Vid utryckningen ska polis ha fått syn på en person i närheten av eldsvådan, men ingen har i nuläget gripits. Både polis och kommun har stärkt bevakningen i området med anledning av de upprepade bränderna.

Under natten mot fredag bröt flera ut i ett nybygge vid Falsterbovägen i centrala Vellinge. Polis och räddningstjänst larmades till platsen strax före kl 01.

– Det var ett flertalet brandhärdar som man fick kontroll på direkt, i samarbete mellan polis och räddningstjänst, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid Skånespolisen.

Nybygget, som skulle bli ett flerfamiljshus, fick begränsade skador av eldslågorna. Ingen människa ska ha kommit till skada.

Misstänkt person synlig vid utbrottet

Väl på plats fick polis syn på minst en person inne på området där bränderna hade blossat upp, men ingen person har gripits. Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Ja, utan tvekan, säger Peter Martinsson.

Polis sökte under natten i området efter misstänkta gärningsmän men vid sjutiden på fredagsmorgonen var ingen misstänkt eller gripen.

– Där är avspärrat och vi kommer göra en teknisk undersökning, säger Anna Göransson, kommunikatör på polisregion Syd.

Tredje branden på tre nätter

Detta är tredje gången på lika många dygn som en brand utbrutit vid samma plats i Vellinge. Under natten mot torsdag totalförstördes Lindesgården, en Skånelänga med halmtak i samma område, i en kraftig brand där allmänheten också varnades för kraftig rökutveckling.

Även på natten mot onsdag brann det i samma gård, men den branden kunde släckas relativt snabbt utan några större följdskador.

Även de två tidigare bränderna misstänks vara anlagda. Polisen kan inte bekräfta något samband mellan bränderna, men håller det för troligt.

– Det är kanske för tidigt att säga, men där det brunnit nu ligger ju nära intill Lindesgården, säger Peter Martinsson.

Stärker bemanningen i Vellinge

Polis har nu förstärkt bevakningen i området, men anledning av de upprepade bränderna.

Vellinge kommun har också satt in extra väktare.

– Vi har ju haft ett antal incidenter med just brand den senaste månaden. I samband med den första branden på Lindesgården ökade vi bevakningen med väktare, säger Vellinge kommuns kommunikationschef Jenny Reiman Ehle.

Ingen människa har kommit till skada i någon av bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vellingebränder

Mer i ämnet