Foto: Mikael Nilsson

Brand på flyktingboende i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen genomför polisen en teknisk undersökning på flyktingboendet i Malmö som det brann i under kvällen igår. Branden ska ha startat i ett av rummen på tredje våningen.

Flyktingboendet är inrymt i hotel Best Westerns lokaler på Jägersrovägen i Malmö. Fastigheten utrymdes omgående när branden upptäcktes och flera hundra personer evakuerades till Jägersros parkering, enligt SVT Nyheter Skånes utsände på plats.

Tre personer fördes till sjukhuset för kontroll efter att de andats in rök.  Det är än så länge oklart vad som orsakade branden, men polisen utesluter inte att det kan vara någon som rökt i sängen.

Bränder på asylboenden

– Men vi rubricerar händelsen som mordbrand tills brandorsaken är fastställd, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på polisen.

Flera räddningsstyrkor fanns på plats för att släcka branden under kvällen. Rökdykare sattes in för att lokalisera lågorna.

Hotellet fövandlades förra året till ett ankomstboende för nyanlända. Byggnaden har plats för cirka 550 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder på asylboenden

Mer i ämnet