Foto: Anders Magnusson

Brand på Gunnesboskolan under tisdagnatten

Uppdaterad
Publicerad

Det var runt 01.30 tiden i natt som räddningstjänst och polis blev larmad till en brand på Gunnesboskolan i Lund, natten till onsdag. Efter en knapp halvtimmes släckningsarbete var branden under kontroll.

Larmet kom från en person som känt rökdoft och räddningtstjänst och polis ryckte ut till platsen. Det ska vara en av modulbyggnaderna på Gunnesboskolan som brunnit. Enligt polisen brann det kraftigt i en vägg och delar av taket och fanns risk för spridning.

Rökdykare var på plats och förstärkning kallades in från både Lomma och Staffanstorp. Runt klockan 02.00 var branden under kontroll och eftersläckningsarbete påbörjades.

– Eftersom det fanns risk för spridning till andra byggnader har det upprättats en anmälan om misstänkt mordbrand, säger Åsa Emanuelsson på polisens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.