Visa alla (3)

Brand på Malmö folkhögskola

Publicerad

Under torsdagsmorgonen brann en av byggnaderna på Malmö folkhögskola ned till grunden. Det finns misstankar på att branden kan vara anlagd.

Det var en väktare som larmade om att det brann i köks- och restaurangbyggnaden på Malmö folkhögskola klockan 05 imorse.

Räddningtjänst, polis och ambulans befann sig på plats på skolan som ligger på Trindyxegatan i Fosieområdet.

– Byggnaden brinner kraftigt fortfarande. Vi kommer att låta den brinna ned till grunden. Rökutvecklingen kan upplevas mycket besvärlig för personer i området, sade Patric Nilsson, inre befäl Räddningstjänsten Syd vid åttatiden på torsdagsmorgonen.

Misstankar om anlagd brand

Ingen ska ha befunnit sig inne i huset och det är ännu oklart vad som har orsakat branden. En kriminalteknisk undersökning genomfördes under dagen då det finns misstanke att branden är anlagd.

– Vi vet inte hur branden uppstod, men det finns en misstanke om brott. Så länge vi inte vet måste vi utreda det ordentligt, säger Fredrik Bratt presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Folkhögskolan håller stängt idag och imorgon och diskuterar med Räddningtjänst och polis på plats för att komma fram till hur de ska gå vidare.

– Vi har ingen aning om vad som orsakat det här. Men det är förfärligt tråkigt och sorgligt på alla sätt och vis, säger Malin Alfredsson, rektor på Malmö folkhögskola.

Vid 15-tiden ska släckningsarbetet ha varit avklarat, men räddningstjänsten fortsatte att bevaka under kvällen. De räknar med att kunna lämna platsen under kvällen så att polisen kan ta över och påbörja en teknisk undersökning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer