Foto: Gunilla Fritze/SVT

Glittrig musikal från Broadway sätts upp i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sätter Malmö opera upp Broadwaymusikalen Pippin. Den handlar om en förvirrad prins som söker lyckan och meningen med livet.

– Jag tänkte vad är det för konstigt vi ska göra, säger Camilla Thulin, som har skapat kostymerna till musikalen.

”Jag tänkte vad är det för konstigt vi ska göra”, säger designern Camilla Thulin, som har skapat kostymerna till musikalen. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Det är första gången på några år som Camilla Thulin arbetar med musikal i Malmö.

– Jag älskar det här huset. Det finns så mycket kompetens och det är kul att arbeta med musikal och opera för man är i en grupp med ganska crazy människor, säger Camilla Thulin.

Hon har använt kilovis med paljetter när personalen i operahusets ateljé har sytt kostymer åt flera av karaktärerna i ”Pippin”.

Glitter och färg 

Prinsen, som ger sig ut i världen för att söka lyckan och meningen med livet, är ganska alldagligt klädd i grått och svart. De han möter är desto mer glittriga och färgsprakande.

– Jag tycker om alla kostymer i den här föreställningen och mask och peruk är egentligen det viktigaste på en teaterscen eftersom det är det som lyfter fram människans ansikte och avspeglar någonting, säger Camilla Thulin.

Hon arbetar åter tillsammans med Ronny Danielsson, som står bakom flera av operans publiksuccéer, som ”Les Miserables”, ”Evita”, ”Miss Saigon” och ”Billy Elliot”.

En utmaning

Regissören Ronny Danielsson står bakom flera tidigare succéer på Malmö opera som ”Les Miserables”, ”Evita”, ”Miss Saigon” och ”Billy Elliot”. Foto: Bernard Mikulic/SVT

– Det här är någonting annorlunda för oss alla. Det var min chef som förslog att jag skulle göra Pippin och så tänkte jag att jag kanske ska utmana mig själv, säger Ronny Danielsson och tillägger att han tror att det var en utmaning även för Camilla Thulin. 

”Pippin” har Sverigepremiär i Malmö den 27 januari. Musikalen skrev av Stephen Schwartz för Broadway i New York 1972. 

Foto: Gunilla Fritze/SVT
Foto: Gunilla Fritze/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.