En av byggnaderna på gården i Skåne. Bild från januari 2016, då rätten höll så kallad syn på platsen. Foto: Emil Langvad/TT

”Bunkerläkarens” gård till salu – igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter avslutad polisutredning görs nu ett nytt försök att sälja den så kallade bunkerläkarens gård, rapporterar Kristianstadsbladet.

Mannen drogade i september 2015 en ung kvinna och låste in henne i en bunker han hade förberett i nordöstra Skåne. Mannen dömdes senare till åtta års fängelse, ett relativt kort straff på grund av att han anses lida av en psykisk störning.

Fastigheten bjöds ut redan förra året, men det blev ingen affär eftersom delen med själva bunkern då var avspärrad på grund av en annan polisutredning mot den nu 40-årige mannen.

Enligt Kristianstadsbladet lades den utredningen ner i april i år, och hela fastigheten är nu tillgänglig.

Bakgrunden nämns inte i annonsen.

– Vi känner förstås till historien bakom, men finns det verkligen ett allmänintresse så här långt efteråt? säger mäklaren till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.