Buss körde från liftolycka

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen körde en buss på en lift som stod längs Södra Kaserngatan i Kristianstad. Därefter körde föraren från platsen.

Olyckan skedde i höjd med Hästtorget då en linjebuss krockade med korgen till en lift. En person ska ha befunnit sig i liftkorgen i höjd med trädkronorna då den blev påkörd. Hen har förts till sjukhus för kontroll. Personen uppges inte ha fått några allvarligare skador.

Enligt polisen ska liften ha slagits till marken då den blev påkörd. Föraren körde därefter från platsen.

– Föraren blev chockad, men är inte skadad. Han har nu tagit ur tjänst resterande av arbetsdagen, säger Teresia Svanholm, pressinformatör hos Skånetrafiken.

Polisen har lokaliserat busschauffören och ska nu utreda händelsen. de har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

– Ett par rutor krossades på bussen, men ingen resenär kom till skada. Det är ändå beklagansvärt att det skedde. Vi har en god dialog med både polisen och det bolag som körde bussen, säger Teresia Svanholm.

En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.