Bosse Albin vädjar till alla föräldrar i Kävlinge att utrusta barnen rätt under mörka vintertider. Foto: SVT

Busschaufför slår larm: ”Fixa reflexer till era barn”

Publicerad

En busschaufför som kör barn till och från skolan i Kävlinge uppmanar alla föräldrar i kommunen att förse sina barn med reflexer och lampor på cyklarna.

– De kommer fort på cykeln, utan lampor, utan reflexer – ingenting, säger Bosse Albin, busschaufför i Skåne.

Bosse Albin kör ett trettiotal barn till Rinnebäcksskolan i Kävlinge under sin arbetstid och han upplever stora problem i vintermörkret – speciellt under morgnarna.

– Föräldrarna måste först och främst ta sitt ansvar och se till att deras barn har lampor och reflexer till och från skolan, säger han.

Martin Rasberg har två barn och bor i Kävlinge. Ett av hans barn går på Rinnebäcksskolan.

– Mina barn älskar ljus som blinkar och reflexer så för oss är det inga problem, säger han.

Skolan sprider informationen

Rinnebäcksskolan informerade om trafiksäkerheten strax innan jullovet på skolan och eleverna fick ta del av en informationsfilm.

– Det är bra att busschaufförerna säger ifrån. Detta är otroligt viktigt och vi kommer att fortsätta att sprida denna information på vår blogg och till våra elever, säger Anna Andersson, specialpedagog på Rinnebäcksskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.