Den här pistolen ska kunden ha fått riktad mot huvudet. Foto: Polisens förundersökning

16-åring riktade pistol mot missnöjd kund – döms

Uppdaterad
Publicerad

En kund började bråka om en mobilreparation med ägaren till en butik i Malmö. När kunden sen gick till sin bil riktade ägarens brorson en pistol mot hans huvud och tryckte av. Nu döms ägaren och brorsonen till fängelse och ungdomsvård.

Det var i början av april som en kund lämnade in sin mobil för service i mobilbutiken i Malmö. Han hörde aldrig något om reparationen och åkte då till butiken för att få veta vad som hänt.

Riktade vapen mot huvudet

Ägaren ska då ha sagt att mobilen inte fanns där och de två började bråka. När kunden sedan gick ut från butiken och fram till sin bil ska ägarens 16-årige brorson ha följt efter honom. Framme vid bilden riktade han en pistol mot kundens huvud och tryckte av.

Brorsonen döms nu för grovt olaga hot och vapenbrott till ungdomsvård och ungdomstjänst. Han erkänner att han hotat kunden men menar att det inte var ett grovt brott.

Döms till fängelse

Ägaren till butiken döms för anstiftan av grovt olaga hot för att ha fått brorsonen att rikta pistolen mot kundens huvud. Han döms också för vapenbrott och straffet blir fängelse i ett år och två månader. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.