Cam Abbott. Foto: Stig Kenne / TT /

Cam Abbott blir ny tränare i Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiske hockeyspelaren Cam Abbott tar farväl av sina J20-spelare i Växjö. På måndag morgon börjar han som huvudtränare för Rögle BK i Ängelholm.

– Jag är oerhört glad och förväntansfull inför uppdraget i Rögle och att få jobba med de här spelarna, säger Cam Abbott i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Det är snart tio år sedan som Cam och hans tvillingbror Chris var två okända kanadensiska hockeyspelare som kom till Rögle från norska ligan.

Det blev stor succé.

Tvillingarnas energirika spel gick hem hos Röglefansen och bröderna var en viktig orsak till att nykomlingen Rögle höll sig kvar i högsta ligan våren 2009. Nu återvänder både Cam och Chris till Rögle BK för att inleda nya karriärer – som huvudtränare i SHL respektive sportchef.

De återvänder till en förening som är inne i en riktigt tuff höst och i ett utsatt läge:

– Jag förstår hur det är. För spelarna, klubben och supportrarna. Jag har varit i lag som haft sådana här tider. Men jag vet också att det går att vända. Det är en stor utmaning och det gäller att anta den, säger Cam Abbott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.