Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Känns väldigt skönt att få ett så starkt stöd”, säger Carl Johan Sonesson. Foto: SVT/Per Lärka

Carl Johan Sonesson toppar Moderaternas valsedel till regionen

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson blir återigen Malmömoderaternas toppnamn till Region Skåne. Det stod klart när Moderaterna samlades för att bestämma vilka namn som ska stå på valsedlarna till riksdag och regionfullmäktige nästa år.

Under lördagen hade Moderaterna i Skåne sin nomineringsstämma på konserthuset Malmö Live. Och med det har ordningen på partiets valsedlar spikats.

Carl Johan Sonesson tillbaka i topp

När Malmömoderaterna höll provval i oktober petades Carl Johan Sonesson från förstaplatsen till förmån för John Eklöf. Men under lördagseftermiddagen valdes Sonesson med nära 95 procent av rösterna till att toppa Malmös valsedel till Region Skåne.

När resultatet tillkännagivits var Carl Johan Sonesson märkbart glad och lättad.

– Det känns väldigt skönt att få ett så starkt stöd av Malmömoderaternas stämma. Om man ska leda Region Skåne, vilket jag är beredd att göra i ytterligare fyra år, så vill man känna att jag har ett starkt grundstöd av medlemmarna, säger Carl Johan Sonesson.

Men du var lite nervös?

– Ja, det är klart att man är lite nervös. Jag är ju en vanlig människa.

Christian Sonesson på väg till riksdagen

Även lillebror Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, går från stämman med ett lyckat resultat. Han hamnar på så kallad valbar plats till riksdagen – han blir partiets tredjenamn på valsedlarna för valkretsen södra Skåne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer