Efter två bekräftade coronafall i Glimma hockey har all verksamhet stängts ned och klubbens kanslist Tomas Strandberg jobbar nu hemifrån. Foto: TT och SVT

Coronautbrott tvingar flera ishallar att stänga

Publicerad

Kirsebergshallen i Malmö, Trollarinken i Glimåkra och Åstorps ishall – alla tre är nu stängda för all verksamhet. Anledningen är flera coronautbrott.

I Glimma hockey, som har i Trollarinken i Glimåkra som hemmaplan, handlar det om två bekräftade coronafall i a-lagsverksamheten. Där beslutade man i helgen att ställa in all verksamhet tills vidare och i veckan ska Östra Göinge kommun sanera ishallen.

– Allt är nedstängt. Till och med vaktmästaren är hemskickad, säger Tomas Strandberg, kanslist på Glimma hockey, som nu även själv jobbar hemifrån.

Tegnell: ”Sprids i omklädningsrum”

I slutet av september sa statsepidemiolog Anders Tegnell på en av Folkhälsomyndighetens pressträffar såhär om coronafall inom lagsport:

– Nu verkar just idrott, framförallt ishockey, vara väldigt drabbad. Jag tror inte att smittan sprids på isen, det händer i omklädningsrum och när man träffas före eller efter sporten. Personer som smittas här blir extremt sällan sjuka, och når vanligtvis inte sjukvården. Men vi kan få spridning från den gruppen till de som är mer känsliga.

I videoklippet berättar Tomas Strandberg mer om coronahanteringen i Glimåkra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.