Vargen i Svedalatrakten fångades på en viltkamera. – Först undrade jag vems hund det var som kom springande. Sedan frös jag till i hela kroppen, säger Daniel Karlsson som såg vargen. Foto: Privat

Daniel var tio meter från vargen: ”Vems är hunden?”

Uppdaterad
Publicerad

– Först undrade jag vems hund det var som kom springande. Sedan frös jag till i hela kroppen. Och insåg – att det var nog ingen hund...

I söndags hamnade Daniel Karlsson öga mot öga med vargen som just nu rör sig i Svedalatrakten. På tio meters håll såg han den passera, längs grusvägen intill en hästgård i Klågerup där Daniel ibland hjälper till.

– Jag sprang in i stallet och berättade för alla som var där att jag just sett en varg. Givetvis var den ingen som trodde mig, skrattar Daniel.

Fastnade på viltkamera

Efter hand flöt dock fler observationer av den kringströvande varghanen in. Bland annat fastnade den på en ofrivillig ”selfie” i en viltkamera i närheten klockan 11:46.

– Jag var visserligen säker på vad jag sett, men det kändes ändå skönt att få det bekräftat, säger Daniel.

Se intervjun med Daniel om hans möte med vargen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.