Danmark förlänger sina coronarestriktioner med tre veckor- det meddelade landets statsminister Mette Frederiksen under onsdagseftermiddagen. Arkivbild. Foto: Philip Davali/Ritzau/TT

Danmark förlänger coronarestriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks statsminister Mette Frederiksen meddelade under onsdagseftermiddagen att landet förlänger sina coronarestriktioner, det skriver BT. Förlängningen gäller till och med den 7 februari.

Coronarestriktionerna i Danmark var satta fram till den 17 januari, men de har alltså blivit förlängda i ytterligare tre veckor.

– Jag anser att en förlängning av restriktionerna är klart nödvändig. Inte minst för att säkerställa att den brittiska mutationen inte sprider sig, säger statsminister Mette Frederiksen till BT.

Statsministern meddelade att alla partier och partiledare ska mötas under eftermiddagen för att diskutera restriktionerna.

Bara mataffärer och apotek får ha öppet

Restriktionerna innebär bland annat att man max får samlas fem personer på offentliga platser, att skolor och universitet generellt ska ha digital undervisning och att shoppingcenter ska hållas stängda. Bara apotek och dagligvarubutiker får ha öppet. Restauranger får ha öppet för take away.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.