Danska polisen avslöjar rekordbeslag av amfetamin

Uppdaterad
Publicerad

Köpenhamnspolisen beslagtog 422 kilo amfetamin vid ett enda tillfälle. Rekordtillslaget skedde i november och i samma vända upptäcktes också 2,5 ton hasch.

Två män sitter häktade efter insatsen som bland annat riktades mot en egendom på Amager sydost om Köpenhamn. Polisen hade tidigare fått ett tips om att någon sett personer bära in plastrullar till ett lagerhotell på ön och fattat misstankar, det skriver danska TV2.

Efter att ha undersökt rullarna som visade sig innehålla hasch slog polisen i mitten av november till hemma hos kvinnan som hyrt lokalen. Det var hemma hos henne som de gjorde det enorma beslaget på 422 kilo amfetamin och 2531 kilo hasch.

– Det har förmodligen kommit till Danmark i skeppscontainer från Nordafrika, säger poliskommisarie Steffen Th. Steffensen, som inte kan erinra sig att ett större beslag någonsin gjorts i Danmark, till TV2.

Kort efter händelsen greps två män som fortfarande sitter häktade misstänkta för inblandning. Kvinnan som hyrde lokalen greps också i samband med händelsen men släpptes senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.