De som ska resa till Danmark måste bära munskydd i kollektivtrafiken. Foto: Johan Nilsson/TT

Danska regeringen kan lätta på restriktioner

Publicerad

På onsdag kommer regeringen i Danmark att meddela om restriktionerna kan lättas upp.

– Regeringen vill inte hålla samhället stängt en dag längre än nödvändigt, säger hälsominister Magnus Heunicke (S) i ett pressmeddelande.

Regeringen kallar i nästa vecka partierna i Folketinget till en diskussion om hur samhället ska kunna öppnas successivt.

– Planen för att öppna igen bygger naturligtvis på att det kan ske på ett säkert sätt ur hälsosynpunkt, säger Magnus Heunicke i ett pressmeddelande från Sundhetsstyrelsen.

Han betonar att experternas ord väger tungt inför ett öppnande av Danmark.

Tuffa regler för uteliv

I Danmark är restauranger, kaféer, barer, nattklubbar och liknande stängda till och med den 28 februari. Det går däremot bra att köpa ”take away”.

Det är sedan den 22 augusti krav på munskydd i kollektivtrafiken i Danmark för alla över tolv år. Kravet på munskydd gäller även i publika lokaler, som mataffärer och sjukvården.

På onsdag 24 februari ska regeringen meddela vilka restriktioner som kan komma att lätta och vilka som ska förlängas efter den 28 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer