I sommar väntas bland andra belgiska turister paddla i Immeln. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Danskar, belgare och hemestrare får samsas om kanoterna i år

Uppdaterad
Publicerad

Förra året var det färre utländska turister än vanligt på Immelns kanotcenter. I år hoppas ägarna att de utländska turisterna gör comeback – samtidigt som fjolårets hemester-trend också gärna får hålla i sig.

– Det bokas på ganska bra. Sedan är det många som tar avbeställningsskydd ifall de inte kan resa, men det känns som att folk är positiva. Bokningarna rullar in, säger Linda Marin på Immelns kanotcenter om läget inför sommaren.

I vanliga fall består nästan 80 procent av deras besökare av danskar. Förra sommaren kom istället många hemestrande svenskar.

– Vi hade många nybörjare förra året – många som var på hemmaplan och ville testa på. Jag tror vi nådde en ny målgrupp förra året, säger Linda Marin.

I videoklippet svarar Linda Marin på frågan vad som händer om för många europeiska turister och hemestrare kommer samtidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.