Vid 19.30-tiden på söndagskvällen var det kö från pylonerna till gränskontrollen på Pepparholm på Öresundsbron. Foto: TT/Johan Nilsson

Långa köer på Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad
Hundratals bilar på väg mot Danmark köade på Öresundsbron under söndagskvällen.
– Det är långa köer mot den danska gränskontrollen, cirka sex kilometer, säger Johan Borglin, trafikledare på Öresundsbron.

Orsaken till söndagens köbildning är det danska inreseförbudet, som infördes den 14 mars på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. Inreseförbudet gäller inte de som bor och arbetar i Danmark. Mot Sverige är gränsen öppen som vanligt.

– Det är första gången vi har haft så långa köer sedan kontrollen började. Vi gissar att det har med Bornholmstrafiken att göra, det är främst danskar som köar. Och det stämmer bra överens med hur färjorna går från Bornholm till Ystad.

Omkring 700 bilar i timmen har passerat gränsen från Sverige till Danmark under eftermiddagen.

– Vi gissar på att det tar minst en timme i kön, säger Johan Borglin.

Vid 19.30-tiden på söndagskvällen var det kö från pylonerna till gränskontrollen på Pepparholm på Öresundsbron. Enligt trafikinformationen från DR P4 var det en timmes kö fram till gränskontrollen för att komma in i Danmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet