Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under Tour de France kommer bron över Stora bält stängas av för biltrafik, liksom delar av Köpenhamn. Foto: Bohm / Dernelius

Danskt trafikkaos ställer till det för semesterresenärer

Uppdaterad
Publicerad

400 danska kilometer ska cyklisterna i Tour de France trampa runt när cykeltävlingen drar i gång. För att bereda plats för tvåhjulingarnas framfart påverkas biltrafiken och bland annat kommer Stora bältbron att stängas av.

Den första etappen på cykelloppet kommer att börja i Köpenhamn den 1 juli. 13 kilometer ska cyklisterna ta sig runt inne i centrum och förutom avstängda vägar kommer det även vara parkeringsförbud längs med rutten. Vissa sträckor i kollektivtrafiken kommer att omdirigeras.

Några av avspärrningarna kommer träda i kraft redan 30 juni och trafiken kommer att återgå till det normala först klockan 16:00 den 2 juli.

Problem att passera genom Danmark

Den 2 juli kommer Stora Bältbron att vara helt stängd för billister mellan klockan 13:00 och 18:00 i båda riktningarna.

Då ska cyklisterna ta sig från Roskilde till Nyborg. Tågen däremot klarar sig utan störningar och kommer att kunna köra över bron.

Den sista etappen går den 3 juli mellan Vejle och Sønderborg på Jylland.

Läs mer om trafikstörningarna i Danmark här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.