Förre regionpolitikern Rolf Tufvesson (KD) åt och drack för skattepengar på Grand Hotel i Lund med Michael Sandin (M).

De festade på Grand

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare regionrådet Rolf Tufvesson (KD) är den okände gästen som tillsammans med regionrådet Michael Sandin (M) åt och drack för 2 400 kronor på Grand Hotel i Lund.

På kvällen måndagen den 22 oktober 2012 går Michael Sandin på Grand Hotel i Lund i sällskap med Rolf Tufvesson. De två äter löjrom till förrätt. Till det beställer de in två starköl.

Till huvudrätt äter de fasan. Till den vilda fågeln beställer de fem glas vin. Efter maten dricker de cappuccino och dubbel espresso. De dricker även kaffe till chokladen. Till kaffet beställer de också in sprit av finare sort. Lagavuhlin (whisky), Diplomatico (rom) och Lauriston (calvados). Notan med dricks kostar Staffanstorps kommun 2 400 kronor.

Uppåkra Arkeologicentrum

Sydnytt skrev om restaurangbesöket i onsdags, men då framgick det inte av kommunens kvittoredovisning vem som var den andre personen tillsammans med Michael Sandin.

Idag har Sydnytt via ekonomiavdelningen i Staffanstorps kommun fått uppgiften att Rolf Tufvesson är gästen. Tufvesson representerar Uppåkra Arkeologiska center. Michael Sandin är ordförande i Uppåkra Arkeologiska center.

Varför de båda hade en helkväll tillsammans på Grand Hotel framgår inte av redovisningen. Uppåkra ligger i Staffanstorp och där planeras för ett arkeologisk centrum som ska stå klart om flera år, enligt planerna.

Högsta landstingspensionen

Rolf Tufvesson har vid sidan av uppdraget som regionråd för Kristdemokraterna blivit känd för att ha den största pensionen av alla före detta landstingspolitiker i Sverige. 2012 fick den 51-årigeTufvesson 38 885 kronor i månaden av Region Skåne. En pension han får utbetald till och med september 2026.

När Sydnytt vid 15-tiden kontaktade Rolf Tufvesson för en kommentar, bad han att få återkomma. Det har han ännu inte gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Spritnotor i Staffanstorp

Mer i ämnet