Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Följ med in på den tomma vaccinmottagningen i Malmö. Foto: Mathea Jakobsson/SVT

De tvingas slänga två tusen vaccindoser

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ingen kö in tilll vaccinationsmottagningen på Segevångsskolan i Malmö. Vaccinationsbåsen ekar tomma, personalen står på led och väntar tålmodigt. I kylen ligger närmare 2000 doser preppade –  de räknar man med att behöva slänga i nästa vecka.

– Det är fullt med vaccin i skåpen. Här är laddat för vad vi egentligen skulle ha tänkt till i dag, doser för 200 människor som skulle kunna vaccinera sig, säger platschefen Dan Burman från Doktor24.

Som det ser ut i nuläget kommer man att behöva slänga uppåt 2000 doser i nästa vecka – intresset för att vaccinera sig är helt enkelt för lågt.

– Det känns så klart olyckligt. Vi hade hoppats få in en större del av de som ligger mellan 16-40 i åldersgrupper, och de har vi inte sett många tyvärr.

Lågt intresse trots åtgärder

Personalen har öppnat för drop-in, bland annat för att ta emot de som inte har bank-id, men intresset fortsätter vara lågt.

I maj när företaget öppnade lokalen för vaccinering kunde drygt 400 personer dyka upp för att vaccinera sig på en dag, nu är antalet snarare runt 20 stycken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet