• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är delade åsikter om trygghetskamerorna i centrum som nu satts igång. Foto: Henrik Nordell

Delade åsikter om polisens trygghetskameror

Publicerad

Totalt nio kameror övervakar nu centrala Kristianstad och Charlottesborg. Så här tycker några av invånarna om polisens nya verktyg.

Sparbankshuset, Galleria Boulevard och Regionmuseet är några av de platser där kamerorna nu sitter på plats.

– Det är områden som dels är särskilt drabbade av brott och dels är viktiga ur en strategisk och polisiär synpunkt, säger Martin Thornell, kommunpolis.

Enligt polisen är integriteten viktig. Endast ett fåtal poliser har tillgång till det rörliga materialet och allting loggas. Fönster in mot lägenheter maskeras automatiskt.

– Min uppfattning är att de flesta tycker att det är tryggt att få upp kameror, säger Martin Thornell.

Bland besökarna på stan går däremot åsikterna isär. Några ifrågasätter integriteten medan andra tycker att kamerorna gör nytta.

– Jag tror inte att det stör ärliga mäniskor. Bara skurkar borde vara rädda, för med kamerorna upptäckts de snabbare, säger Hasan Mulalic, en av besökarna i centrum.

Se inslaget ovan där några av invånarna ger sin syn på kamerorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer