Djurrättsaktivister möttes av grillpartydemonstration utanför slakteriet Foto: Hans Larsson

Demonstranter och motdemonstranter utanför slakteriet

Uppdaterad
Publicerad

Under hela sommaren har djurrättsaktvister genomfört tysta demonstrationer varje vecka utanför Scans slakteri i Kristianstad. Idag möttes de av motdemonstranter som grillade korv i protest mot veganernas aktion.

– Kan de stå och protestera, så kan vi protestera mot dem. Vi tycker det är fel att de ska försöka påverka andra att inte äta kött, säger Alexander Persson, en av initiativtagarna till det i hast sammankallade grillpartyt med knappt 30 deltagare. 

Ungefär lika stor var uppslutningen ett stenkast bort, där aktivister från gruppen Skåne Pig Save stod uppradade i tysthet med plakat i protest mot slakten av grisar.

Kristianstad

– Syftet är att upplysa allmänheten om vad som pågår inne på slakteriet. Var gång en transportbil med grisar stannar till närmar vi oss djuren, försöker klappa dem och prata lugnt med dem. Allt för att grisarna ska känna att de inte dött förgäves, säger Liza Blomfagra, talesperson för aktionen.

Demonstranterna försökte lugna grisarna – och se till att de blir ihågkomna, åtminstone genom en bild Foto: Hans Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristianstad

Mer i ämnet