Enligt advokaten Rickard Lyckander var upplevelsen på Källebergsskolan oerhört traumatisk för läraren och hans familj. Foto: Simon Melin/SVT

Målsägarbiträdet: ”En fruktansvärt traumatisk händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Läraren som knivhöggs under skolattacken i Eslöv hörs under torsdagen i Lunds tingsrätt. Bakom stängda dörrar kommer han att möta 15-åringen som misstänks ha knivhuggit honom i magen den 19 augusti.

– En fruktansvärt traumatisk händelse för honom, säger målsägarbiträdet Rickard Lyckander.

I polisens förundersökning framkommer det att läraren som knivhöggs i magen har jobbat på Källebergsskolan i flera år. Enligt  målsägarbiträdet Rickard Lyckander trodde han aldrig att en sådan här händelse skulle inträffa där han jobbade.

– Det kommer ta tid att återhämta sig från detta, säger Rickard Lyckander.

Skolattacken i Eslöv

Oklart om han går tillbaka till skolan

Läraren fördes till sjukhus med livshotande skador och opererades direkt. Sedan händelsen har han varit sjukskriven.

– Det återstår att se om han återgår till sitt arbete på Källebergsskolan, säger Rickard Lyckander.

Möts bakom stängda dörrar

I rättssalen kommer läraren och 15-åringen mötas för första gången sedan skolattacken. Det hela sker bakom stängda dörrar, på grund av den tilltalades låga ålder. Inför rättegången har läraren inte velat lämna någon kommentar om hur han känner kring eleven som misstänks ha knivhuggit honom.

– Han vill invänta dom. Det kommer vara skönt för min klient när det här är över, säger Rickard Lyckander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Eslöv

Mer i ämnet