Förrådet förser Hässleholms kommunala omsorgsverksamheter med skyddsutrustning. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Deras uppdrag: Skydda Hässleholm från covid-19

Publicerad

Före pandemin körde de ut papper, pennor och städmaterial till Hässleholms kommunala verksamheter. Nu spelar deltagarna i Förrådet en viktig roll i Hässleholms kommuns kamp mot covid-19. De förser omsorgsverksamheterna runtom i kommunen med skyddsutrustning.

Mattias Frank, deltagare, stortrivs på Förrådet, en daglig verksamhet i Hässleholm.

– För varje gång man är här så är det mycket roligare att jobba, säger han.

Coronavirus i Skåne

”Mycket mer att göra”

– Vi har mycket mer att göra nu, säger Katarina Palmqvist, handledare på Förrådet, när hon jämför den nuvarande situationen med den före pandemin.

Varje dag sorterar och paketerar deltagarna i Förrådet munskydd, desinfektion och annan skyddsutrustning för leverans till kommunens olika verksamheter såsom hemtjänst och vårdboenden. För att klara av det ökade trycket har de fått hjälp även av andra dagliga verksamheter – som hjälpt till att paketera och som när det var brist på skyddsutrustning i våras även hjälpte till med att tillverka skyddsutrustning.

Fick ta emot pris

Tidigare i år prisades Förrådet för sitt arbete under pandemin. De fick Hässleholms kommuns omsorgsnämnds kvalitetspris 2020.

I videoklippet får du veta mer om Förrådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet