Foto: SVT/TT

Detonation i Malmö orsakades av handgranat

Uppdaterad
Publicerad

Explosionen på en garageuppfart i Husie under söndagen orsakades av en handgranat. Nu försöker polisen kartlägga hotbilden mot de boende i villan.

Det var under söndagen som larmet kom om en kraftig detonation på Skansbogatan i Malmö. Explosionen inträffade i anslutning till en personbil som stod parkerad på en garageuppfart.

– Vi bedömer att det handlar om handgranat, säger Lars Förstell, pressinformatör på Malmöpolisen under måndagen.

Under söndagskvällen arbetade bombskydds- och kriminaltekniker på platsen. Polisen fortsätter nu utredningen med att kartlägga en eventuell hotbild mot de boende i villan.

– Mycket handlar om vad de berättar för oss, om deras eventuella kontakter och om de har någon idé varför det här kan ha inträffat, säger Lars Förstell.

Enligt polisen ska minst en person ha befunnit sig i bostaden när explosionen inträffade.

– Det finns alltid en risk för personskador när något exploderar. Det är alltid en tid som förflyter från den tiden då något antänds tills dess det exploderar, säger Lars Förstell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.