Död man hittad i Ystad – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen hittades en död man i närheten av Militärvägen i Ystad. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det var en person med koppling till en fastighet i närheten som slog larm till polisen om att kroppen låg i ett buskage.

Den döde har identifierats som en litauisk man i 35-årsåldern. Polisen misstänker att han legat i buskaget en längre tid.

Teknisk undersökning

Polisen kunde när de kom till platsen inte utesluta brott och rubricerade direkt händelsen som mord.

– Då öppnas möjligheten för oss att bland annat kalla tekniker till platsen, säger förundersökningsledare Andreas Hermann.

Inte heller efter den tekniska undersökningen kunde man utesluta att ett brott låg bakom dödsfallet. Avspärrningarna på platsen är hävda.

Polisen vill ha tips

Polisen inväntar nu resultatet från obduktionen.

– Vi gör under tiden en del kontroller så att vi inte missat något. Och är det någon som har några uppgifter om vad som kan ha hänt tar vi tacksamt emot dem, säger Andreas Hermann.

Ska ta kontakt med Litauen

Det finns inga tecken på att mannen hade familj i Sverige. Polisen har ännu inte varit i kontakt med myndigheterna i Litauen.

– Det har vi inte hunnit. Men det är en av sakerna som kommer att göras, säger Andreas Hermann.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer