Obduktionen kommer ske under torsdagen Foto: Mikael Nilsson

Polisen väntar på obduktion för att fastställa dödsorsak

Publicerad

Under tisdagsförmiddagen hittade polisen en död man i Vallby öster om Hammenhög. Några timmar senare greps en misstänkt man i en mindre ort på Österlen. Nu väntar polisen på att obduktionen ska bli färdig för att få reda på dödsorsaken och kunna gå vidare i fallet.

Henrik Sten är åklagare i ärendet och han berättar att obduktionen kommer ske under torsdagen.

– Jag har inte tagit något beslut om häktning än, men vi väntar fortfarande på att obduktionen ska bli klar så vi kan gå vidare, säger Henrik Sten.

Häktning kan ske snart

Åklagaren har fram till fredag klockan tolv innan han måste begära misstänkte mannen häktad.

– Sannolikheten är stor att han blir häktad, men vi väntar fortfarande på en jätteviktigt del och det är vad rättsläkaren har att säga, berättar Eva-Gun Westford, pressinformatör hos polisen.

Branden kan ha koppling

Den döda mannen hittades bredvid ett brinnande attefallshus i Vallby. Ewa-Gun Westford menar att man inte kan utesluta att det finns en koppling mellan branden och det misstänkta mordet.

– Vi är bara i starten av utredningen, men branden kan ha koppling till mordet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer