Foto: TT

21-åring döms för sexuella ofredanden på Malmöfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen döms för att sexuellt ha ofredat de tre flickorna, som var 14 och 15 år den aktuella kvällen, genom att trycka sig mot dem och ta dem på rumpan. Malmö tingsrätt skriver att gärningarna ”inneburit en allvarlig kränkning av de tre målsägandes integritet”.

Hävdar berusning

Själv säger mannen att han inte minns något eftersom han var så berusad, men flickornas utpekande gör att domstolen anser det ställt bortom allt rimligt tvivel att han är skyldig.

Under konserten stod mannen bakom flickorna, som hade plats nära scenen under konserten. Efter att han vid flera tillfällen hade tafsat på dem kallade flickorna till sig en vakt och kunde peka ut 21-åringen som den som hade ofredat dem alla tre.

Polis grep därefter mannen. Till tingsrätten har han sagt att han då inte alls förstod vad det handlade om och att han har svårt att tro att han skulle ha gjort det han nu döms för.

16 anmälningar

21-åringen döms till skadestånd och dagsböter. Tingsätten har i domen särskilt beaktat de tre målsägande flickornas låga ålder.

16 liknande anmälningar gjordes efter Malmöfestivalen 2016. Bara i två fall har anmälningarna lett till fällande dom. Under årets Malmöfestival anmäldes 29 sexuella ofredanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.