Drönare i luften. Foto: TT

Drönare spanar efter bilbrännarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens bilbränder i Malmö kommer nu polisen att ta hjälp av drönare för att fånga misstänkta gärningsmän.

En liten grupp av unga män ligger bakom merparten av bilbränderna i Malmö. Det är åtminstone polisens hypotes när spaningarna nu intensifieras i stadsdelarna Rosengård och Kroksbäck.

– Mycket talar för att det handlar om en begränsad krets av förövare, som rör sig fram och tillbaka mellan de drabbade områdena. Det visar, än en gång, att bilbränderna i Malmö inte är något tecken på allmän social oro, säger Malmös biträdande polisområdeschef Mats Karlsson till SVT Nyheter Skåne.

Bilbränderna i Malmö

De senaste dagarna har det kommenderats ut allt fler poliser, bland annat i snabbrörliga mc-patruller, i de berörda områdena. Jakten på dem som eldar upp bilar bedrivs också med kameraförsedda drönare, vilket är förklaringen till de sanste dagarnas flygförbud över Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

– Drönaren ger en mycket bra täckning av stora ytor. Vi kan snabbt se vart vi behöver dirigera patruller om vi ska spärra av ett visst område för att kunna gripa någon, säger Mats Karlsson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränderna i Malmö

Mer i ämnet