Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dubblering av svenska fastighetsinvesteringar i Danmark

Publicerad

Efter rekordåret 2016 har svenskarna fortsatt att handla på den danska fastighetsmarknaden. Under 2017 har de svenska fastighetsinvesteringarna i Danmark i det närmaste fördubblats och investeringarna fortsätter att öka.

I Köpenhamn svarade svenska företag för nästan var tredje fastighetsaffär under de första tre kvartalen i år. Det visar en ny fastighetsanalys från Øresundsistitutet.

Hittills i år har svenska fastighetsbolag investerat motsvarande 24 miljarder svenska kronor i danska fastigheter och projektfastigheter. Det är en ökning med 92 procent jämfört med helåret 2016.

Det svenska fastighetsbeståndet i Danmark är idag värt omkring 53 miljarder kronor.

Årets största svenska fastighetsaffär i Danmark genomfördes av investeringsbolaget Niam som köpte fastighetsbolaget HD Ejendomme A/S för cirka 5,5 miljarder kronor, rapporterar News Øresund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.