Flera bilar i krock på E22 utanför Lund

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka med fem fordon har inträffat på E22 i höjd med trafikplats Lund södra. Två personer, en vuxen kvinna och en flicka, fördes till sjukhus med lindriga skador. Vägen var helt avstängd i södergående riktning under räddningsarbetet.

Olyckan inträffade vid 16.20-tiden på fredagseftermiddagen och polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till platsen.

– De har varit någon form av kökrock. Första uppgiften är att det handlar om fem fordon, säger Linus Steffensen, larmbefäl på Räddningstjänsten syd.

Flera till sjukhus

Väl på plats fick räddningstjänsten hjälpa till med att klippa upp en av bilarna för att få ut skadade. En vuxen kvinna och en yngre flicka fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Vägen öppen igen

I samband med räddningsarbetet stängdes E22 av helt i södergående riktning men en dryg timme efter olyckan var det återigen fritt fram att köra på den vältrafikerade sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.