• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Visa alla (5)

Dubbla olyckor på E6 utanför Lomma – barn till sjukhus

Publicerad

En motorcykel har kört in i mitträcket på E6 trafikplats Borgby utanför Lomma, strax väster om Lund. Dessutom är en lastbil och en personbil inblandade i en olycka på samma sträcka i motsatt riktning. Tre personer har förts till sjukhus, två av dem med allvarliga skador.

Strax innan 16-tiden larmades polisen till E6 söder om trafikplats Borgeby i Lomma kommun där en motorcykel kört in i mitträcket. En vuxen och ett barn skadas i olyckan och förs med ambulans till sjukhus.

– E6 stängdes av helt i södergående riktning och hur pass skadades de inblandade är vet jag inte, säger polisens presstalesperson Peter Kjällkvist.

Efter drygt en timme kunde vägen åter öppnas för trafik med begränsad framkomlighet i takt med att motorcykeln behövde bärgas från platsen. Enligt Region Skånes presstjänst är de skadade en man i 60-årsåldern och en pojke i de övre tonåren. Deras skadeläge beskrivs som allvarligt.

Ytterligare en olycka

Vid 17-tiden meddelade polisen att ytterligare en olycka inträffat på samma sträcka, men i norrgående riktning. Där ska en personbil och en lastbil varit inblandade.

– Det är någon form av kollision mellan en personbil och en lastbil. Som jag förstår det är vägen helt avstängd i norrgående riktning, berättade polisens presstalesperson Peter Kjällkvist.

SVT:s utsända Mikael Nilsson vittnade om kilometerlånga köer på platsen i samband med olyckorna.

– Det är kö längs vägen så långt som jag kan se ifrån där jag befinner mig, sadehan.

En person fick föras till sjukhus med ambulans från den andra olyckan. Även där är skadeläget oklart.

Först strax efter klockan 18 meddelade polisen att vägen åter kunde öppnas helt för trafik i alla körfält och båda riktningar. Trafikverket varnade dock för fortsatt begränsad framkomlighet efter olyckorna.

Långa köer på E6 i samband med en mc-olycka på söndagseftermiddagen. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer