Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ombyggnaden av E6 vid Lomma klar. Vägen öppnar för trafik den 13 december. Foto: SVT

Ombyggnaden av E6 vid Lomma klar

Uppdaterad
Publicerad

De 50 000 fordon som varje dygn passerar trafikplats Lomma slipper nu hastighetsbegränsningen till 70 km/h på E6. Ombyggnaden är klar.

Malmövägen har länge varit en olycksdrabbad väg i östra Lomma och flera olyckor har inträffat. Korsningen Vinstorpsvägen/Malmövägen öppnar nu som en rondell vilket ska förbättra framkomligheten och säkerheten.

Lommavägen mot Hjärup öppnas

Rondellen och Lommavägen öppnas för trafik fredagen den 13 december, vilket innebär att de som pendlar på Lommavägen till och från Hjärup åter kan köra där. Cyklister som under ett halvår har fått ta en lång omväg får nu en kortare och säkrare väg.

Lommavägen har även sänkts så att Skånetrafikens bussar kan passera under E6 vilket också gör det möjligt för räddningsfordon att använda den vägen.

Bättre förutsättningar för pendling med buss

Många i Lomma kommun arbetspendlar till andra orter. Bussarna har ibland haft svårt att köra genom Lomma och väntetiden i korsningar har gjort att busspendlingen inte alltid varit ett bra alternativ.

Av- och påfarten för bussar vid E6 i Lomma öppnar nu också. I samband med tidtabellsskiftet den 15 december kommer bussar att kunna använda den nya avfarten. Förändringen berör främst linje 132.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer