Kommundirektören i Svedala Johan Lundgren är bekymrad över händelsen där över 20 rutor krossades på kommunhuset under kvällen. Foto: SVT

Efter de krossade rutorna i Svedala: ”Det är en tragisk händelse”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern greps på bar gärning när han var i full färd med att slå sönder fönsterrutorna på Svedalas kommunhus.

– Det är en tragisk händelse och ett tragiskt människoöde, säger Johan Lundgren, kommundirektör Svedala kommun.

Det var under torsdagsnatten som en man tog sig in på innergården till kommunhuset i Svedala. Mannen lyckades krossa över 20 rutor innan han greps på bargärning.

– Vad vi vet så har han använt en skiftnyckel och tagit ruta efter ruta. Det var en person som hörde att det lät konstigt från kommunhuset som slog larm. Personen kunde gripas på bar gärning, säger Johan Lundgren.

Bortstädat på morgonen

Redan vid nio tiden på fredagsmorgonen var det mesta glassplittret borta och rutor var på plats.

– Slagen hade inte gått igenom hela rutorna så den mesta av värmen var trots allt kvar i huset. Sen började arbetet redan under natten så vi har fått undan allt snabbt, säger Johan Lundgren.

Är ni rädda för att detta ska hända igen?

– Man är alltid rädd att det ska hända skadegörelse mot kommunen och det gör det också ibland. Men i detta fallet känns det mer påtagligt när man går på kommunens högsäte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.