Det blev en tung helg för FC Rosengård. Foto: Patrik Cegrini

Så ska FC Rosengård resa sig efter helgens fiasko

Publicerad

En förlorad guldmedalj i damallsvenskan och en förlorad plats i Champions League. Det var en tung dag för FC Rosengård i lördags när de förlorade mot Göteborg med 4-2. Nu är det fullt fokus mot Prag på torsdag.

Regnmolnen hängde tunga över dagens träning med FC Rosengård, och stämningen är grå den också.

– Det är fortfarande ett djupt sår så klart, och det är nog något som kommer hålla i ett tag, säger Caroline Seger.

Dubbla missar

Lördagens match i Göteborg slutade 4-2 till hemmalaget. Det snuvade FC Rosengård på förstaplatsen i damallsvenskan och dessutom biljetten till nästa års Champions League.

Nu behöver de ladda om och hitta fokus inför mötet med Prag på torsdag.

– Det är jätteviktigt för oss, och vi måste vinna med två mål. Det blir svårt, men jag tror att vi klarar det, säger Therese Sjögran, sportchef.

Om de vinner mot Prag går de vidare till kvartsfinal i vår när säsongen drar igång igen. Om de förlorar är även det här Champions League-äventyret över.

– Att få spela Champions League nästa år, att ha det att se fram emot efter vårt misslyckande med ligan, det är viktigt för oss, säger Therese Sjögran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.