Bombteknikerna undersöker skadorna efter en explosion utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter sprängdåden: Nu skärps säkerheten vid Malmös polisstationer

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens sprängdåd skärper nu polisen i Malmö säkerheten vid sina polisstationer.
– Det kommer att synas flera poliser utanför stadens polishus, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisregion Syd.

Bara i veckan har tre olika sprängdåd skett i staden. Natten mot tisdag detonerade två sprängladdningar inom en timme, en i stadsdelen Rosengård och en utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö, och natten mot onsdag skedde ytterligare en detonation i Rosengård.

På grund av detta har polisen nu beslutat att stärka säkerheten vid sina polistationer, som Kvällsposten var först att rapportera om.

– Det är den lokala polisledningen som gjort den här bedömningen att stärka säkerheten vid polisstationerna. Rent konkret innebär det att det kommer synas fler poliser utanför stadens polishus, säger Filip Annas.

Hur många polisstationer handlar det om?

– Det är inget jag vill gå närmare in på.

Enligt Filip Annas finns det inget konkret hot mot polisen.

Ingen tidsplan

Exakt hur länge den skärpta säkerheten kommer att råda är ännu inte bestämt.

– Det finns ingen bestämd tidsplan, utan det här kommer att gälla tills vidare. Allmänheten kommer dock inte att påverkas av detta, utan de kommer enbart att se fler poliser på plats, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisregion Syd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet