Beslutet om att skjuta svanhanen har väckt starka reaktioner bland Malmöbor. Foto: SVT/Skärmdump Facebook

Efter svandöden: Malmö stads Facebooksida svämmar över

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om att skjuta svanhanen som betett sig aggressivt har väckt starka reaktioner. Tre personer på Malmö stad jobbar heltid med att svara på kommentarer och reaktioner från allmänheten.

Svanen, som varit aggressiv när han försvarat parets ägg, sköts av kommunens skyddsjägare i söndagskväll. Beslutet har väckt många reaktioner bland Malmöborna.

– Det märks att det är stort engagemang hos många människor. Det har varit mycket att göra för oss i sociala medier. Just nu är det tre personer som jobbar med det här, säger Annika Abrahamsson, kommunikationschef på gatukontoret.

Privatpersoner satt upp lappar och lagt blommor och minnestenar vid svanparets häckningsplats intill kanalen i Malmö. Foto: Sanne Kleiner

Förutom sociala medier hör folk av sig via brev, mejl och telefon.

– Vi är lite överraskade över det väldigt stora engagemanget. Att det skulle komma ett engagemang efter det här och mycket känslor det förstod vi ju. Det är mycket sorg och ilska från Malmöborna, säger Annika Abrahamsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.