– Jag vill inte sluta spela i tonåren, utan vill bli bäst, säger Zico jr Marcaldi i intervjun med Lilla Sportspegeln. Foto: SVT

Efter tiden i Barcelona – nu siktar Zico på att bli fotbollsproffs

Uppdaterad
Publicerad

När Zico jr Marcaldi, 13, var åtta år provspelade han för fotbollslaget FC Barcelona. Där blev han kvar i nästan tre år. Nu är han tillbaks i Sverige och satsar på framtiden i Malmö FF.

– Klart att det är jobbigt att träna två gånger om dagen. Men det ska vara jobbigt om man vill bli proffs, säger han om tiden i Barcelonas ungdomslag.

Nu spelar han i Malmö FF och går i föreningens fotbollsskola. Förutom fotbollen och skolan så håller han även på med musik. Men drömmen är att bli fotbollsproffs.

– Jag har inte så mycket tid med vännerna. Det är viktigare att tänka på framtiden. Jag vill inte sluta spela i tonåren, utan vill bli bäst, säger Zico jr Marcaldi i intervjun med Lilla Sportspegeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.