Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Aied Brhan kom till sitt gatukök på Näsby på måndagen upptäckte han att hans duvslag var helt tomt på fåglar. Hör mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Ännu en duvstöld hos Aied i Kristianstad – bara två fåglar kvar

Uppdaterad
Publicerad

Varje dag kollade Aied Brhan på taket för att se om hans stulna duvor flugit tillbaka – men de satt aldrig där. Däremot har nu ännu fler fåglar stulits.

– Jag är så ledsen, säger Aied Brhan som nu bara har två duvor kvar.

För två veckor sedan bröt sig någon in i Aied Brhans duvslag bakom hans och fruns gatukök på Näsby i Kristianstad och stal nio duvor. Ett vittne såg en man springa därifrån med duvor under jackan och Aied Brhan begav sig direkt ut och försökte springa ikapp.

Sedan dess har Aied Brhan hoppats att tjuven ska släppa duvorna som då förhoppningsvis skulle kunna hitta tillbaka till duvslaget – men så har det inte blivit. I stället har nu duvorna i Aied Brhans duvslag blivit ännu färre. När han kom dit i måndags morse var dörrarna uppbrutna och alla duvor var borta förutom två vettskrämda som satt uppe på taket.

Aied och hans duvor

Aied Brhan, som tyckt om fåglar och särskilt duvor sedan han var en liten pojke i Irak, har blivit av med sin största hobby.

– Jag kan inte leva utan duvor, säger han.

I videoklippet berättar Aied Brhan mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aied och hans duvor

Mer i ämnet