I december kommer de nya bussarna att rulla Foto: SVT

Elbussar i Trelleborg till jul

Publicerad

På tisdagen skrevs ett avtal mellan Skånetrafiken och Bergkvarabuss om stadsbussarna i Trelleborg.
– Trelleborg är bland de första skånska kommunerna som nu får en helelektrifierad stadsbusstrafik, säger Linus Eriksson, trafikdirektör vid Skånetrafiken.

Landskrona var först ut i Skåne med en helt eldriven bussflotta. I december kommer elbussarna att rulla även i Trelleborg. Bussföretaget får ett helhetsansvar både för stadstrafik och regiontrafik.

– Sedan årsskiftet är den allmänna kollektivtrafiken i Skåne fossilfri och Trelleborgs nya stadsbusstrafik är en viktig del i vår satsning på elbussutvecklingen i Skåne. Från och med december kan både resenärer och boende i Trelleborg njuta av en tyst och ren stadsbusstrafik, säger Linus Eriksson i ett pressmeddelande.

Elbussar minskar utsläppen men är också tystare och minskar bullret.

– Ur ett långsiktigt och regionalt perspektiv är det en stor fördel att arbeta aktivt med att hitta fler hållbara lösningar för framtiden, en utvecklingsresa Trelleborgs kommun gärna är med och bidrar till, säger Fredrik Geijer, kommundirektör, Trelleborgs kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer