17-åriga Elin bor vid olycksplatsen och hörde bullret från nödlandningen. Hör hennes berättelse om en dramatisk fredagsförmiddag. Foto: Hans Larsson/SVT

17-åriga Elin hörde planet ta mark: ”Jag trodde det var sopbilen”

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Elin bor vid platsen för den dramatiska nödlandningen utanför Hörby i Skåne. Hon låg och vilade på sitt rum när hon plötsligt hörde sportplanet ta mark utanför huset.

– Jag trodde det var sopbilen, den brukar låta så, berättar Elin för SVT Nyheter.

När hon tittade ut genom fönstret såg hon planet och de tre passagerarna, som tagit sig ut och gick omkring på platsen. Elin berättar att hon först fick panik men sedan samlade ihop sig och larmade 112 om olyckan.

Se videon där 17-åriga Elin berättar om den dramatiska händelsen – som var nära att förstöra hennes mopedbil ”Pärlan”.

Inga allvarliga skador

Larmet om nödlandningen kom in vid halv tio på fredagsförmiddagen. Det är ännu oklart vad som gått fel men piloten tvingades ta ner planet på en mindre väg utanför Västra Vedåkra, nära Hörby, där de sedan kraschade in i en trädgård.

Piloten och de två passagerarna klarade sig med lindrigare skador. Polisen utreder händelsen som en trafikolycka, utan misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.