• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ella Tiritiello får meddelanden från folk från folk hela världen som beundrar hennes röst. Hör henne berätta i videoklippet. Foto: Tim Bergling Foundation och Erika Dahlin Jönsson/SVT

Ella, 14, efter snabba genombrottet: ”Jag lever i en dröm”

Publicerad

Det var när hon praoade i sin pappas kompis musikstudio som hon fick sjunga in en Avicii-låt – som hon sedan spelade in en musikvideo till på Globens tak.

– Jag lever i en dröm, säger Ella Tiritiello om tiden efter att låten och musikvideon släpptes.

När Globens nya officiella namn Avicii Arena lanserades släpptes en musikvideo där 14-åriga Ella Tiritiello från Hammar i Kristianstad sjunger Aviciis ”For A Better Day” på arenans tak, ackompanjerad av Kungliga Filharmonikerna.

– Jag har fortfarande inte fattat det. Det känns inte som att det är jag, säger Ella Tiritiello.

Hon har fått positiva reaktioner från hela världen för sin sångröst. Men vägen till Globens tak har inte varit spikrak.

– Jag har haft väldigt mycket scenskräck, säger hon och berättar att hon mest sjungit på sitt rum.

”Visste ingenting”

Men så i slutet av 2019 började Ella Tiritiello lägga upp sångklipp på Instagram och fick mycket positiv respons. Vid ett tillfälle spelade hon in sig själv i sin pappas kompis musikstudio – och det ledde till att hon fick en praoplats där vintern 2020.

– Då fick jag spela in den här låten men visste ingenting. För typ en eller två månader sedan fick jag reda på att jag skulle spela in den här videon på Globens tak, säger Ella Tiritiello.

I videoklippet får du höra delar av låten och om när Ella Tiritiellos idol hörde av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.