Polisen förhör ungdomarna på plats efter rånet. Rånarna tog deras mobiltelefoner men även jackor och i något fall även minst en tröja och en mössa, enligt SVT:s reporter på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Tio ungdomar rånade på mobiltelefoner och kläder: ”Står här och fryser”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra rånare slog till mot en grupp på elva ungdomar i Södra Sandby öster om Lund. Under knivhot rånade de ungdomarna på både kläder och mobiltelefoner.

– De står här och fryser. Rånarna har tagit deras jackor och någon har till och med blivit av med sin tröja, säger Mikael Nilsson, SVT:s reporter på platsen.

Larmet kom till polisen klockan 22.36 på söndagskvällen. Tio ungdomar av gruppen på elva, som beskrivs vara i övre tonåren, hade då blivit rånade utanför Killebäcksskolan i Södra Sandby utanför Lund.

Hotade med kniv

Ungdomarna ska ha stått utanför skolan då fyra rånare kom fram till dem. Rånarna ska ha hotat med kniv. Samtidigt ska en av ungdomarna även ha blivit misshandlad.

– Någon har blivit slagen dock inte så allvarligt att det krävdes sjukvård, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Rånarna tog ungdomarnas mobiltelefoner och plånböcker men även kläder som jackor och bälten och i något fall även skor.

– De står här och fryser. De har tagit jackor och någon har till och med blivit av med sin tröja, säger Mikael Nilsson, SVT:s reporter på platsen.

Polisen: ”Det är allvarligt”

Polisen har letat med hund i området för att hitta rånarna. Men vid midnatt hade ingen gripits. Även rånarna beskrivs vara i övre tonåren.

– Man jobbar vidare där ute och försöker få fram gärningspersoner men än så länge är ingen frihetsberövad. I går hade vi tre eller fyra som blev rånade i Lund. Men elva är många. Det här är allvarligt, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.