Foto: Bernard Mikulic/SVT

Emma och Johanna vann finalen i Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

Emma Karlsson och Johanna Magnusson vann Swedish Open efter att ha slagit ett holländskt par i finalen.

På lördagen var det dags för dom nyblivna seniorerna Emma Karlsson och Johanna Magnusson att spela final i Swedish Open i Lund. I matchen mot det holländska paret, Debora Jille och Imke van der Aaar, så förlorade Emma och Johanna första set men dom vann andra set med 21-11. Tredje set blev jämnt men till slut vann Malmöspelarna med 21-19.  Efter slutsignalen jublade och grät både Emma och Johanna:

– Det känns helt fantastiskt, börjar Emma Karlsson berätta, och Johanna Magnusson fyller i:

– Man är så skakig fortfarande för det var så jämnt i slutet men det känns så himla roligt bara. Därefter tar Emma över igen:

– Framförallt att få vinna här hemma framför all publik. Det är så roligt att många kommer och stöttar oss. Man hör de hela tiden, säger Emma Karlsson.

Var lite  kyligare

Det blev en jämnt match som väntat med svenskorna var lite kyligare i de viktiga bollarna:

– Vi höll huvudet kallt när det väl behövdes säger Emma och Johanna fyller åter i:

– Vi pratade med varandra hela tiden och försökte lugna ner varandra. Det var nog det som gjorde att vi vann.

Snart väntar senior-EM

Foto: Bernard Mikulic/SVT

Förra året blev de europamästare i dubbel för juniorer. Om några veckor börjar lag-EM i Ryssland för seniorer. Dit kommer paret stärkta av dagens seger.

– Vad betyder denna segern för er när ni precis blivit seniorer?

– Det betyder väldigt mycket. Vi har fortfarande inte så höga förväntningar på varandra i och med att det är vårt första år som seniorer men det här är bara pricken över i att gå och vinna en sån här tävling, säger Emma Karlsson och som vanligt avslutar glatt de varandras meningar när Johanna får slutordet:

– Det är verkligen över förväntan. Det var inte alls vad vi hade trott från början när vi slutade juniorklassen. Det är helt fantastiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.